marți, 9 februarie 2010

Valentine's Day - Dragoste la ultima vedere

14 februarie a devenit pentru multe natiuni o zi speciala dedicata indragostitilor. Denumita si Valentine's Day, aceasta zi incurajeaza cuplurile sa isi exprime in mod public dragostea pentru partener si sa faca ceva inedit, nu numai pentru ei doi, dar si pentru cei dragi: sa trimiti o felicitare de multumire, sa oferi o floare, o cutie de bomboane...sau o imbratisare in semn de multumire pentru cineva care ti-a fost alaturi.
Fiecare persoana isi exprima intr-un mod diferit dragostea, dar toti avem acelasi mesaj de transmis: "Te iubesc!" sau "Multumesc ca imi esti alaturi!".
Duminica aceasta vom vorbi si noi despre dragoste... dragostea adevarata versus dragostea toxica, egoista si te vom invata cum sa faci complimente persoanei iubite.
Vom invata despre toate aspectele si etapele dragostei impreuna cu prof. Cristian Lucaci, director al Colegiului Richard Wurmbrand, Iasi, in seminarul cu tema:

Dragoste la ultima vedere

Deci.... daca se spune ca exista Dragoste la Prima Vedere, de ce sa nu ne dorim ca aceasta dragoste sa tina si pana la ultima vedere?
Desi nu vrem sa recunoastem, dragostea este o decizie si "la prima vedere" este o flacara, o pasiune, care, daca este alimentata si decidem sa o intretinem, se transforma in dragoste. Crezi acest lucru?
Vino duminica aceasta, 14 februarie 2010, la Casa de Cultura Mihai Ursachi si descopera care este adevarata dragoste!

6 comentarii:

  1. interesanta ideea cu "dragostea toxica"...oare cum se manifesta? e vorba de gelozie sau sufocarea persoanei iubite?

    Ma intereseaza mult subiectul...voi fi duminica prezenta sa aflu mai multe!

    RăspundețiȘtergere
  2. da...cred ca se refera la acele persoane geloase, care sunt egoiste si isi doresc sa fie iubite de cineva, atat de mult incat ajung sa sufoce acea persoana si sa ii acapareze toate aspectele vietii. Partenerul/partenera ajunge sa nu mai aiba libertate, este verificat/-a mereu...si alte chestii de genul... Cel putin, asa inteleg eu dragostea toxica...

    RăspundețiȘtergere
  3. ma intereseaza subiectul....

    RăspundețiȘtergere
  4. A fost o seara foarte faina. Multumim dlui Cristian Lucaci pentru seminar si celor prezenti pentru participare. Amalia, decorul a fost foarte fain. Marius, cantecele au fost minunate, mai ales cel cu "cerul care vindeca ranile din dragoste"...

    Duminica viitoare va fi un subiect interesant, "Cum pot deveni o persoana de succes?" ce credeti? este succesul o intamplare? este un destin? ni-l putem crea singuri? cum?

    RăspundețiȘtergere
  5. am fost prezenta aseara si mi-au placut, in mod special, citatele de la inceputul intalnirii!
    Pentru mine personal dragostea inseamna "acasa", locul in care iubesc dezinteresat, ma pot gandi la binele celui de langa mine si primesc dragoste cu masura dubla, as putea spune!
    Abia astept intalnirea viitoare sa vad din ce perspectiva se prezinta succesul...

    RăspundețiȘtergere
  6. A fost intradevar o seara superba... m-am simtit incurajata de faptul ca au acceptat invitatia si au fost prezenti foarte multi tineri. Se pare ca mai sunt tineri interesati de o dragoste sincera, dornici sa invete tot mai mult si sa isi modeleze caracterul dupa voia lui Dumnezeu.
    Am invatat ca dragostea este o decizie si astfel poti iubi pana la ultiam vedere. Incurajator!

    RăspundețiȘtergere