miercuri, 24 februarie 2010

Cum sa depasesc singuratatea?

Te simti singur si parasit?
Acest sentiment al singuratatii este o experienta pe care multi dintre noi ne-am dori sa nu o traim niciodata. De ce? Face ca existenta sa nu mai aiba sens sau te face sa iti dai seama de greselile si lucrurile rele din viata ta.
Voltaire afirma totusi ca pentru unii "singuratatea poate fi o pedeapsa sau un lux rar." Interesanta abordare? Care este rolul existentei noastre pe pamant? Cu siguranta nu singuratatea, nu frustrarea si sentimentul de neimplinire.

Duminica aceasta, 28 februarie, incepand cu orele 11:00-13:00, tot in cadrul Casei de Cultura Mihai Ursachi, Parcul Copou, Prof. Adrian Ambrosie va dezbate acest subiect care ne framanta macar o data in viata.
Vino sa descoperi cum sa depasesti singuratatea!

5 comentarii:

  1. interesanta tema...si citatul din Voltaire....pentru unii singuratatea chiar e un lux rar.
    Dar...cred ca uneori sunt momente in viata cand e bine sa ai parte de singuratate ca sa iti evaluezi viata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca fiecare dintre noi experimenteaza macar o data in viata sentimentul de singuratate, de neacceptare sau frustrare.
    Astept duminica sa vad ce pot invata nou!

    RăspundețiȘtergere
  3. Un gand care m-a facut sa ma gandesc serios la "singuratate" este ca aceasta nu depinde de numarul de persoane cu care esti inconjurat, ci relatia pe care o ai cu ei!!!
    Adica, poti fi singur langa 5,10,50 de persoane cu care nu ai relatii...

    O intrebare pentru cei care sunt interesati de subiect:

    putem vorbi oare de singuratate si in termen pozitiv? adica, este singuratatea uneori benefica? cand? ce implica acest lucru? care este atunci diferenta intre singuratatea in sens negativ si cea in sens pozitiv?...

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca putem vorbi de "solitudine" ca despre singuratate in termen pozitiv. Solitudinea este acel moment cand de buna voie "reduci zgomotul lumii la minimum pentru a auzi soapta lui Dumnezeu la maximum"...Practic uneori solitudinea si o recomand pentru intarirea spiritului...

    RăspundețiȘtergere
  5. mi-a placut mult ideea solitudinii: uneori avem nevoie sa ne rupem de obisnuit si sa ramanem in tacere, doar sa auzim ce vrea Creatorul sa ne spuna...atat de rar avem momente de acestea!

    RăspundețiȘtergere