miercuri, 18 noiembrie 2009

Sondaj de Opinie - Este credinta o parte din viata studentilor ieseni?

A fi student înseamnă a atinge orizonturi noi, a învăţa de la oameni cu experienţă, a asculta şi a-ţi defini drumul în viaţă. Mulţi tineri studiază diferite materii, însă după terminarea facultăţii rămân dezamăgiţi sau încă sunt confuzi asupra a ceea ce trebuie să facă şi îşi pun întrebarea:

“Care este scopul meu pe pământ, până la urmă?”


Fiind înconjuraţi de atâtea posibilităţi şi având libertatea de exprimare, tinerii au ocazia să îşi formeze un ideal, un model demn de urmat, să lupte pentru nişte valori, principii si să le transmită mai departe. Insă care este fundamentul acestor valori, acestor principii? Care este sursa ce le alimentează şi ne face să credem în ele şi să ni le însuşim? Ne bazăm doar pe fapte istorice, ştiinţifice, pe exemplul marilor personalităţi sau includem în ecuaţie şi principiile creştine, exemplul de viaţă a lui Cristos? Cât de mult contează pentru noi, tinerii, a avea valori şi principii creştine?

Acestea au fost întrebările ce au stat la baza acţiunii desfăşurate de cei 60 de voluntari ai celor patru asociaţii, în perioada 26-31 octombrie 2009. Asociatiile care au colaborat au fost: ACS "Eclesia", "Navobi Charity Cup", O.S.C.E.R. si "Koinonia". A fost conceput un chestionat la care au participat peste 600 de studenti. insa au fost validate si confirmate spre cercetare doar 459 de chestionare.



Detalii privind rezultatele sondajului de opinie pot fi gasite accesand link-ul:

http://docs.google.com/fileview?id=0BxmH3cYVbY0aYzRlOWNiYzktZTQ3NC00YzY0LTllYTctNTc1YmI5ZDdkMTI5&hl=en


Daca ati fi in fata lui Dumnezeu, si El v-ar intreba: "Pe ce baza te-ar accepta in Rai?" ce i-ai raspunde?
Asteptam opiniile si parerile voastre!



Un comentariu:

  1. Eu am fost unul dintre cei care a facut sondajele de opinie. A fost foarte incurajator sa intru in discutie cu persoane pe care nu le-am cunoscut niciodata!

    Tinerii studenti au multe de spus, sunt creativi, curajosi si doresc sa descopere adevarul. A fost incurajator sa aud ca pentru multi credinta in Dumnezeu nu este demodata sau un mit!

    Cei care au facut si au participat la chestionar cred ca au invatat multe! Mi-a placut sondajul si...... rezultatele!:):):)

    RăspundețiȘtergere